Huset ved fjorden Finansavisen 23. februar (Norwegian Financial News)

Chitra House på Fornebu er en kjærlighetshistorie utenom det vanlige. Her kan gjestene komme til fots fra Telenor og Equinor, eller lande rett utenfor i et sjøfly.

HILDE ORELD

Midt mellom Telenor og Equinor på Fornebu ligger tusen kvadratmeter med fortid.

Ute er det tilnærmet snøstorm og gufset fra Oslofjorden går gjennom marg og bein. Utenfor Chitra House brenner det i lyslykter. Rett innenfor døren blir vi møtt med varme kluter, en svak duft av ro og mystikk, peisbål og et interiør som garantert ikke er skaffet fra en møbelkjede. På veggene henger det blant annet kunst av Kjell Nupen og resultater av samarbeidet mellom Dronning Sonja og Magne Furuholmen.

– Dette er for de aller fleste en skjult perle. Det har heller aldri vært åpen for pressen. Finansavisen er først. Her har vi fokus på diskresjon, sier Hilde Lystad om etablissementet i Snarøyveien på Fornebu.

Lystad er langt over middels interessert i å bevare historiske, gamle bygninger og har blant annet jobbet for Petter Stordalen, bygget opp Folketeateret, trukket i trådene under restaureringen av Gabelshus, Theatercafeen og Hotel Continental. Lystad har også jobbet mye i utlandet.
På en forretningsreise traff hun den britisk-indiske forretningsmannen Mr. Nirmal K. Sethia som blant annet eier selskapet Newby Tea of London. For å hedre sin avdøde kone, bygget han flere moderne Taj Mahal, kalt Chitra Collection rundt i verden for å sette fotavtrykk.
– Det var ikke gitt at det skulle bli i Norge. Vi saumfarte også Sverige og Danmark, sier Lystad om den historiske bygningen. Da han fikk se og føle huset ved Oslofjorden ble det kjærlighet ved første møte.
Huset, som opprinnelig het Villa Birkeli, ble bygget av utenriksminister og fungerende statsminister Christian Fredrik Michelet i 1905. Han bodde der til 1927. Senere er det gjort om til et kontorbygg som har huset både Luftfartsverket og noen sjefer i SAS. Før det internasjonale selskapet N. Sethia Group Ltd. tok grep, var bygget så slitt at Bærum kommune vurderte å rive det for å gi plass til nok et moderne kontor.
Ifølge offentlig informasjon ble Snarøyveien 34 solgt til et aksjeselskap med samme navn for 13 millioner kroner i 2006. Selskapet er kontrollert av Sethia.
I april 2016 sto Chitra House ferdig og klart til utleie for dem som vil ha noe i det øverste segmentet, enten det er snakk om konferanser, kick-offs, private selskapeligheter eller styremøter. Kjente internasjonale merkevarer som Chopard, Porsche og Mont Blanc har brukt huset til produktlanseringer.
– Vi har hatt mange utenlandske gjester her. Det er også privatpersoner som har leid stedet. Alt er skreddersøm. Ønskes det at Bent Stiansen skal lage mat og Arve Tellefsen spille, gjør vi det vi kan for å få det til, sier Lystad, som også har skaffet operasangere fra West End og andre kjente kulturpersoner.
– Fordi vi ikke kan ha mer enn rundt 50 gjester til bords i spisesalen, endte vi med å måtte si nei til arrangementer som for eksempel store sommerfester og bryllup. Det blir det en endring på nå, sier partner og gründer Nina Wang Gaarder, som blant annet står bak selskapene Festligeting.no og Dailystory.no.

Fra mai til september blir det satt opp et «telt» på eiendommen. Vi snakker ikke om blafrende teltduk, men telt med faste vegger og vinduer hvor 120 gjester kan spise og drikke samtidig. Priser vil de to damene i Chitra House ikke snakke om, men legger ikke skjul på at prisene er høye.
– Mr. Sethia er en høyst uvanlig mann. Chitra House er en usedvanlig unorsk og vakker kjærlighetshistorie. Lystad har reist verden rundt for å finne stoff, farger, møbler og design for å få dette i Chitras ånd. Ingen ting ved dette huset er A4. Det blir ikke den nye satsningen heller, lover Wang Gaarder.
I det vi loses ut i vinterkulden møter vi Lilli Bendriss. Til sommeren skal hun vie et brudepar på Chitra House. Altså ikke helt A4.

finansavisen.jpg